Wat is een plasmage behandeling?

Wat is een plasmage behandeling?

Waardeer dit artikel:
Geen waarderingen

Wat is eigenlijk een plasmage behandeling? Vraagt u zich weleens af hoe u die vervelende rimpels of overtollige huid kunt laten verdwijnen zonder een grote operatie te ondergaan? Nou, misschien is een plasmage behandeling wel het antwoord waar u naar op zoek bent. Maar wat houdt het precies in en hoe werkt het eigenlijk?

Bij Clinique dokter Don wordt een plasmage behandeling uitgevoerd door ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in huidverjonging. Met behulp van moderne technologieën en zorgvuldig uitgevoerde procedures wordt een plasma huidbehandeling gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, van fijne lijntjes en rimpels tot overtollige huid en littekens. Maar hoe werkt deze behandeling precies en wat mag u verwachten als u ervoor kiest?

De werking van een plasmage behandeling

Maar laten we eens dieper ingaan op hoe een plasmage behandeling eigenlijk werkt. Het begint allemaal met de baanbrekende plasma-technologie. Deze techniek maakt gebruik van gecontroleerde thermische energie die wordt gegenereerd door geïoniseerde gasmoleculen, oftewel plasma. Wanneer dit plasma in aanraking komt met de huid, wordt er een gerichte energieafgifte gecreëerd die de huid op microniveau behandelt.

Dit proces stimuleert de vernieuwing van de huidcellen en bevordert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Het resultaat? Een jeugdiger en gezonder ogende huid, zonder de noodzaak van chirurgie.

Veelzijdige toepassingen

Een van de meest opmerkelijke aspecten van een plasmage behandeling is de veelzijdigheid ervan. Of u nu last heeft van hangende oogleden, diepe rimpels, of overtollige huid op verschillende delen van het lichaam, een plasma huidbehandeling kan een effectieve oplossing bieden.

Het kan worden toegepast op verschillende gebieden, waaronder het gezicht, de hals, de handen en zelfs andere delen van het lichaam waar huidverstrakking gewenst is. Door de precisie en controle die mogelijk zijn met deze technologie, kan de behandeling worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt, met opmerkelijke resultaten als gevolg.

Minimaal invasief en weinig hersteltijd

Een ander voordeel van een plasmage behandeling is dat het minimaal invasief is en gepaard gaat met weinig hersteltijd. In tegenstelling tot traditionele chirurgische ingrepen, waarbij incisies worden gemaakt en weken tot maanden van herstel nodig zijn, vereist een plasma huidbehandeling alleen kleine puntjes op de huid, die snel genezen.

Hierdoor kunnen patiënten binnen enkele dagen terugkeren naar hun normale activiteiten, met minimale hinder en ongemak. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen met een druk leven die toch graag willen investeren in hun uiterlijk.

Langdurige resultaten

Ieder mens is uniek en de resultaten kunnen natuurlijk verschillen. Maar misschien wel het meest opmerkelijke aspect van een plasmage behandeling zijn de langdurige resultaten die het kan bieden. Terwijl sommige cosmetische procedures slechts tijdelijke verbeteringen bieden die na verloop van tijd vervagen, kunnen de effecten van een plasma huidbehandeling jarenlang aanhouden.

Dit komt doordat de behandeling niet alleen de bestaande huidproblemen aanpakt, maar ook de natuurlijke regeneratieve processen van de huid stimuleert, waardoor de resultaten op lange termijn worden versterkt. Dit betekent dat u niet alleen direct na de behandeling een verbetering ziet, maar dat u ook kunt genieten van langdurige schoonheid en zelfvertrouwen.

Micro Pulsed Plasma (MPP) Technologie: Het geheim achter de werking

Hoe werkt eigenlijk de Micro Pulsed Plasma (MPP) Technologie die wordt toegepast tijdens een plasmage behandeling? Het begint allemaal met een 'vonk' ontlading die wordt opgewekt door elektriciteit, waardoor plasma ontstaat. Dit plasma bestaat uit deeltjes van een gasvormige stof die geïoniseerd zijn, wat betekent dat ze elektrisch geladen zijn. Door een speciale techniek wordt deze vonkontlading opgewekt, wat resulteert in de vorming van plasma. Met behulp van een geavanceerd plasmahandstuk worden vervolgens ultrakleine energiepulsen op de huid afgegeven.

Deze puntshots van plasma-energie veroorzaken een samentrekking van de huid, waardoor rimpels gladder worden, overtollige huid bijvoorbeeld op de oogleden wordt opgespannen en de huid strakker wordt. Het resultaat? Een jeugdigere en stralendere uitstraling zonder de noodzaak van invasieve ingrepen.

Voordelen van plasmage behandelingen

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een plasmage behandeling ten opzichte van andere cosmetische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een facelift? Allereerst biedt het een effectieve behandeling met onmiddellijk resultaat. Dit betekent dat u direct na de behandeling verbeteringen in uw huid kunt zien. Bovendien is het non-invasief, wat inhoudt dat er geen snijdende ingrepen nodig zijn. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die liever geen chirurgische procedures ondergaan. Daarnaast is de behandeltijd snel, waardoor u in korte tijd een groot verschil kunt maken in uw uiterlijk. En het beste van alles? Het kan worden uitgevoerd met een lichte lokale verdoving met behulp van verdovingscrème, waardoor u tijdens de behandeling geen pijn ervaart.

Daarnaast biedt een plasma huidbehandeling langdurige resultaten die kunnen worden bereikt in slechts één of twee behandelingen en de hersteltijd is relatief kort, met alleen wat roodheid, lichte zwelling en kleine korstjes als mogelijke bijwerkingen. Met al deze voordelen is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor een plasmage behandeling om hun jeugdige uitstraling te behouden en te verbeteren.

Print

Reageren? Login of registreer