Waarom is een buikliposuctie bij mannen en vrouwen zo populair?

Waarom is een buikliposuctie bij mannen en vrouwen zo populair?

Rate this article:
1.7

In de spreekkamer bij Dr. Don

“Kunt u mijn buik weer mooi maken met liposuctie Dr. Don”?
We kunnen bijna overal op het lichaam ongewenste vetophopingen behandelen met Liposuctie dus ook overtollig buikvet.
Het lastige buikvet is voor veel mensen niet weg te krijgen en zit hen letterlijk in de weg. Juist daarom krijgt Dr. Don veel vragen over buikliposuctie.

Waarom is er zoveel vraag naar buikliposuctie?

Onze buik kunnen we vanuit verschillende hoeken bekijken. Als we staan, zitten, bukken of opzij draaien steeds kunnen we onze buik zien.
En dat heeft een behoorlijke impact op hoe wij onszelf zien voelen en beoordelen. Met kleding aan kunnen we een bolle buik nog wel verdoezelen en denken dat het allemaal wel meevalt.
Maar zodra de kleding uitgaat of als we ons moeten vertonen in badkleding dan voelen veel mensen zich ongelukkig met hun buikomvang.

Onze buikomvang en vorm hebben veel meer impact op hoe wij onszelf zien dan de meeste andere delen van ons lichaam. We kunnen bijvoorbeeld de achterkant van ons lichaam niet goed beoordelen ook niet in de spiegel. Het effect is dat we vetophopingen op die delen van het lichaam niet als heel storend ervaren. “Wat je niet ziet is er niet”. Vergelijk het maar met je haar; het haar aan de voorkant van je gezicht geef je veel aandacht. We vinden het belangrijk want het credo is: “Als je haar maar goed zit”. Het haar aan de achterkant van je hoofd is moeilijk te bekijken en de kans is groot dat het rommeliger zit dan aan de voorkant.

  • Het grootste deel van ons lichaam is voor ons onzichtbaar of in ieder geval niet zo belangrijk voor ons lichamelijk zelfbeeld.
  • Een bolle, bobbelige buik daarentegen kan ons meer het gevoel geven van “ te dik zijn”, zelfs als er geen sprake is van overgewicht.
  • De wens van veel mensen is die mooie platte buik van vroeger.

Hoe komen we aan het buikvet
Teveel eten en drinken is een oorzaak maar er zijn er nog een paar te noemen. Een andere belangrijke oorzaak is de invloed van hormonen.
Bij mannen ontstaat teveel buikvet ook door invloeden van androgene hormonen zoals testosteron die bepalen waar het vet wordt opgeslagen.
Bij veel jongere vrouwen wordt onder invloed van oestrogeen het vet mooi verdeeld naar de dijen, buik, borsten en billen. Als vrouwen ouder worden,
verschuift het hormonale profiel (minder oestrogenen en meer androgenen) en verschuift daardoor ook het vet naar de buik.
Vrouwen en mannen komen op latere leeftijd in een vergelijkbare situatie terecht met dunne benen en een ronde buik. We noemen dit de “appelvorm”

Kom ik alleen met een “appelvorm” in aanmerking voor een buikliposuctie?
U hoeft geen “appelvorm” te hebben om baat te hebben bij een buikliposuctie. Buiken zijn er in alle vormen, maten en soorten.
Het opnieuw modelleren van de buik is voor bijna iedereen geschikt die een andere vorm van zijn of haar buik wil hebben.

Buikvet: Heb je een kledingprobleem?
De omtrek van de buik is vooral belangrijk als het gaat om hoe we in onze kleding passen. Knopen die uit knoopsgaten springen, ritsen en riemen aansjorren zijn een
constante herinnering aan een te dikke buik. We zien ook dat een te dikke buik impact heeft op ons bovenlichaam. Overhemden, bloesjes, T-shirts, jasjes kunnen goed
passen bij de schouders maar een te grote buik geeft problemen bij strak aangesloten bovenkleding. Het past allemaal niet mooi meer.

Dr. Don: “Liposuctie van de buik is dankbaar werk”
 “Als je een vetrol kunt vastpakken en erin kunt knijpen is buikliposuctie geschikt om het vet te verwijderen” zegt Dr. Don. Liposuctie is bij uitstek geschikt om het vet uit de buikstreek te verwijderen. Het resultaat na 1 behandeling is echt ongelooflijk. Buikliposuctie kan een positief verschil maken in hoe iemand zichzelf ziet en waardeert. Mensen worden weer heel blij en gelukkig met zichzelf. “Dat is echt mooi om te zien”, zegt Dr. Don. “Ik vind het dankbaar werk”.

Buikvet bij mannen verwijderen

Buikliposuctie kan een game-changer zijn voor zowel mannen als vrouwen. De behandeling is favoriet bij mannen, omdat bij hen de buik het belangrijkste gebied is waar vet opgeslagen wordt. Hormonaal zijn mannen vatbaar voor overtollig buikvet. Een ander gebied bij mannen zijn de borsten, overmatig vet zorgt dan voor “man-boobs”.

  • Dr. Don heeft al veel mannen geholpen om hun borstvorming te verwijderen met liposuctie. Vaak combineert hij bij mannen de buik- met borstliposuctie.
  • Andere populaire delen van het lichaam bij mannen zijn de rug, heupen en flanken. Liposuctie helpt ook bij het vormgeven van het lichaam zoals het naar voren laten komen van de spieren bij de borstkas of de buik.
  • Tijdens de nacontroles vertellen mannen trots aan Dr. Don, dat zij weer mooie nauwsluitende overhemden kunnen dragen. Ook hun tailleomvang is afgenomen waardoor ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en strakke shirts in broeken kunnen dragen.

Buikvet verwijderen na de zwangerschap
Na de zwangerschap kan de buikhuid uitrekken en kan er een soort vetzak in de buikstreek ontstaan. Wat vrouwen ook proberen met lijnen en sporten het gaat niet weg.
Vrouwen geven aan dat ze eigenlijk blij zijn met hun lichaam behalve met dit deel van de buik en het heel graag willen laten corrigeren. Dr. Don: “Van blij zijn met je lichaam naar ongelukkig zijn is een bittere pil voor vrouwen na hun zwangerschap”. Patiënte: “Ik behoor heel gelukkig te zijn met mijn baby en zou niet moeten zeuren over mijn lichaam. Ik weet dat het er allemaal bij hoort maar ik word er echt verdrietig van, als is dit heel egoïstisch “.

Dr. Don geeft aan dat dit probleem bij veel jonge vrouwen na hun zwangerschap voorkomt en dat buikliposuctie met een huidverstrakking een effectieve behandeling is. Vooral het resultaat is uitstekend te noemen omdat de huid in de basis nog steeds heel elastisch is bij deze doelgroep. Daarnaast kan het nooit de bedoeling zijn dat een vrouw heel ongelukkig moet zijn met haar lichaam na een zwangerschap. Wel legt hij uit dat als je opnieuw zwanger wil worden, de liposuctie beter uitgesteld kan worden na de laatste zwangerschap c.q. kinderwens. De kans dat het probleem opnieuw terugkomt is groot en dat is niet de bedoeling van mijn liposuctie-ingreep.

Praat met uw arts over de mogelijkheden. Ieder mens is anders en reageert ook anders op een liposuctie-ingreep.

Herstel van een buik-liposuctie-ingreep
Herstel van een liposuctie varieert van persoon tot persoon en hangt voornamelijk af van hoeveel vet uit de buik is verwijderd –hoe meer vet wordt verwijderd, hoe langer de herstelperiode. U kunt veranderingen ervaren in de eerste weken van een paar blauwe plekjes tot zwelling. Ook moet het lichaam de verdovingsvloeistof kwijtraken en dit heeft ook tijd nodig. De volledige resultaten kunt u pas na een paar maanden ervaren. De eerste resultaten zijn al na een paar dagen goed te zien.

Klik hier voor meer informatie over liposuctie.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 

 

Print
Please login or register to post comments.