Vier keer over gynaecomastie of mannenborsten!

Vier keer over gynaecomastie of mannenborsten!

Rate this article:
1.4

Gynaecomastie
Gynaecomastie is een zwelling van het klierweefsel in de borsten bij jongens of mannen.  Deze zwelling wordt veroorzaakt door een verstoorde balans tussen de hormonen; oestrogeen en testosteron. Over het algemeen is gynaecomastie geen ernstig probleem, maar kan wel voor ongemak zorgen en ook een gevoel van schaamte geven. Normaliter geven mannenborsten geen fysieke complicaties maar wel emotionele of psychische problemen.

Dr. Don specialist
Dr. Don is specialist in het behandelen van overtollig vetweefsel in de mannenborst.
Neem contact op voor een persoonlijke intake en een echo-onderzoek bij Dr. Don. Hij geeft u een eerlijk en kundig advies over de mogelijke oplossingen.

Meer over Mannenborsten
De tekenen van gynaecomastie of mannenborsten

  1. De tekenen van gynaecomastie of mannenborsten

De tekenen en symptomen van gynaecomastie zijn zwelling van het borstklierweefsel en gevoeligheid van de borsten.
Het is belangrijk om een arts te raadplegen als u zwelling, pijn, gevoeligheid of afscheiding heeft in één van de borsten.

  1. Wat veroorzaakt gynaecomastie of mannenborsten?

Gynaecomastie of mannenborsten komen veel voor. Het wordt veroorzaakt door een afname van de hoeveelheid testosteron in vergelijking met het hormoon oestrogeen. Testosteron regelt mannelijke eigenschappen, zoals spiermassa en lichaamshaar, en oestrogeen regelt vrouwelijke eigenschappen zoals borstgroei.

Gynaecomastie kan ontstaan wanneer deze hormonale onbalans optreedt. De hormonale onbalans is een oorzaak van herkenbare borstvorming. Veel mensen denken dat oestrogeen alleen bij vrouwen voorkomt, maar het is ook aanwezig bij mannen, zij het in kleine hoeveelheden. Als de mannelijk oestrogeenspiegels te hoog of uit balans zijn met testosteron, kan gynaecomastie optreden. Soms kan gynaecomastie ook optreden als bijwerking van bepaalde medicijnen

Dr. Don zal uw medische geschiedenis beoordelen en na een echo-onderzoek met u bespreken of uw borstvorming het gevolg is van gynaecomastie of dat het een ophoping van vet is.

  1. Hoe weet ik of ik gynaecomastie heb of alleen vetweefsel in de borststreek?

Er moet een belangrijk onderscheid gemaakt worden tussen vetweefsel, dat zich ophoopt door eet-of bewegingsgewoonten, erfelijkheid dat ook een oorzaak kan zijn of dat er een toename van klierweefsel is ontstaan door een verstoorde hormoonbalans. Inderdaad, de term “man-boobs” is een verzamelnaam voor de vergroting van de mannelijke borst met verschillende oorzaken.

Om het verschil te kunnen beoordelen, zal Dr. Don een echo-onderzoek uitvoeren om de aard van het borstweefsel vast te stellen.
Teveel aan vetweefsel kan eenvoudig met liposuctie worden verwijderd. Klierweefsel in de borst kan helaas niet worden behandeld met een liposuctie.

  1. Er zijn oplossingen voor uw probleem!

In veel gevallen van echte gynaecomastie (klierweefsel in de borst) verdwijnt deze in de loop van de tijd zonder tussenkomst van een behandeling. Als de gynaecomastie wordt veroorzaakt door een medische aandoening, kan behandeling van die aandoening het probleem goed oplossen. Ook als het teveel aan klierweefsel is ontstaan door gebruik van bepaalde medicatie kunt u met uw behandelend arts overleggen of er vervangende medicijnen zijn zonder die nare bijwerkingen.

Liposuctie is een prachtige en afdoende oplossing voor het verwijderen van het teveel aan vetweefsel in de mannenborst.
Als de behandelingen niet aanslaan bij gynaecomastie kan het overtollig klierweefsel operatief verwijderd worden. Een litteken (hoe zorgvuldig de operatie ook wordt uitgevoerd ) is dan wel zichtbaar. Borsthaar laten groeien is in die gevallen een oplossing voor het verbergen van de twee littekens.

Nog meer informatie? Klik dan hier.
Wil je meer informatie over de kosten? Dan klik je hier.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 

 

Print
Please login or register to post comments.