Tips van Dr. Don voor uw (emotionele) herstelperiode na een liposuctie

Tips van Dr. Don voor uw (emotionele) herstelperiode na een liposuctie

Rate this article:
No rating

U zult waarschijnlijk een reeks van emoties voelen na uw liposuctie-operatie, waaronder - ja het komt echt regelmatig voor! - een moment van spijt hebt tijdens het moment van geluk over het resultaat. Uw postoperatieve reis (de periode na uw liposuctie) zal voor u een unieke ervaring zijn.

We kunnen niet altijd voorspellen hoe u zich zal voelen na de liposuctie-ingreep. Daarom houden we ook zoveel contact met u! Er zit namelijk nogal veel emotie in de opvattingen die patiënten hebben over hun eigen lichaam. Hoewel u enthousiast bent over de resultaten, kunnen er tijdens uw herstelperiode soms zeer uitdagende gevoelens optreden. Vaak moeten patiënten “het zelf maar zien op te lossen” en is er niemand in hun omgeving die hen daarbij kan helpen. Het kan een eenzame ervaring blijken te zijn.

Dat is niet wat wij willen voor u!
Het team van Dr. Don staat altijd voor u klaar. Er is geen vraag is te gek en wij zijn altijd in ”voor een praatje”. Dus bel gerust

Waar moet u zich vooral op richten?

  • Heb realistische verwachtingen – liposuctie-chirurgie is geen magie (hoewel het absoluut levens positief heeft veranderd; is onze ervaring)
  • Geduld, geduld, geduld. Uw liposuctie-resultaten hebben tijd nodig en zullen niet meteen zichtbaar zijn. Bel ons voor advies en ondersteuning als u twijfelt over wat u het beste kunt doen tijdens uw herstelperiode.

Top-tips om u te ondersteunen tijdens de herstelperiode

Tip1) Houd uw verwachtingen onder controle
Uw verwachtingen zullen het prisma zijn waarmee u uw liposuctie-ingreep waarneemt. Dr. Don en zijn team hebben u in de voorgesprekken heel duidelijk gemaakt wat u kunt verwachten van uw liposuctie-ingreep. Dus houdt u hier aan probeer uw onrust en misschien ook wel ongeduld en mogelijk nare fantasieën over u hoe u eruit ziet te beteugelen, en blijf realistisch. Het hoort er allemaal bij maar het mag uw leven niet zo negatief beheersen. Het komt namelijk altijd goed!

U bent wie u bent
Liposuctie kan van u niet een ander persoon maken (u bent wie u bent en heel vaak: mooi en prachtig). Het kan niet zorgen dat iemand anders meer van u gaat houden of dat u meer van uzelf gaat houden. Liposuctie kan uw lichaam opnieuw vormen zodat u gelukkiger bent met de vorm en dat u meer zelfvertrouwen ontwikkelt. Dat laatste is iets waarbij wij u graag willen ondersteunen.

Tip 2) Schrijf voor u de liposuctie ondergaat nog eens duidelijk de redenen op waarom u de liposuctie-ingreep gaat doen.
Soms, wanneer een volledige meltdown-spijt begint (is vooral tijdelijk), hebben we moeite om te onthouden waarom we de ingreep gedaan hebben. Hoe het er voor de liposuctie uitzag en na de ingreep. Vandaar dat wij altijd veel voor en nafoto’s maken. Het is belangrijk om te onthouden waarom je de liposuctie-behandelingen hebt ondergaan, omdat we gemakkelijk dingen vergeten die niet meer voor ons liggen. Maak een paar foto’s van jezelf of schrijf een dagboek over je gevoelens over je lichaam en de reden voor liposuctie.

.Tip3) Onthoud dat genezing tijd kost
Liposuctie-resultaten zijn niet altijd, direct na de ingreep, zichtbaar. Dit is volkomen normaal. U zou wat zwelling kunnen hebben die eerst moeten oplossen voordat het volledige effect van de liposuctie duidelijk zichtbaar wordt. Ontspan en weet dat het beste nog moet komen! Bewegen en bewegen is het toverwoord!

Tip4) Blijf positief en blijf bezig tijdens uw herstel
Nodig een vriend of vriendin uit om in je joggingpak rond te slenteren en misschien wat “feel good movies” te kijken. Ga erop uit en geniet ervan. Niemand hoeft te weten dat u net een liposuctie hebt gehad. Toch is het wel fijn als u een vertrouwenspersoon heeft met wie u uw ervaringen kunt delen.

En we kunnen het niet genoeg benadrukken: blijf bewegen. Het zal uw hersteltijd echt verkorten.

Het wegsijpelen van de liposuctievloeistof
Het wegvloeien van de tumescente verdovingsvloeistof uit uw lichaam hoort erbij. Hoe uitgebreider de liposuctie hoe meer vloeistof het lichaam moet verlaten. Dus informeer je huisgenoten hierover en volg de instructies van Dr. Don en zijn team.

Onthoud dat uw lichamelijke herstel uw emoties echt kan beïnvloeden en omgekeerd. Op manieren die we niet altijd begrijpen, dus neem het allemaal niet zo serieus tijdens uw herstelperiode. Vertrouw op Dr. Don. Uw lichaam heeft een vrij ongebruikelijke gebeurtenis meegemaakt, dus doe het rustig aan en vergeet vooral niet te lachen- al snel zult u de resultaten zien waar u naar op zoek was.

Praat met ons
Praat met ons hoe wij uw kunnen ondersteunen tijdens uw herstelperiode. Wij zijn er voor u!

Contact
Neem contact met ons op  als je het even niet zo makkelijk hebt of gewoon om de tijd  “ door te komen”

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Print
Please login or register to post comments.