Na de buikliposuctie - waarom u toch moet blijven bewegen en trainen

Na de buikliposuctie - waarom u toch moet blijven bewegen en trainen

Rate this article:
2.3

Bij sommige mensen zit er niet alleen vet onder de huid maar ook om de organen dieper in het lichaam. Dit noemen we visceraal vet. Dit type vet kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen (hart- en vaatziekten). Men heeft ontdekt dat intensieve lichaamsberging dit type vet prima kan oplossen.

Studie en onderzoek
Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism werd onderzocht wat de effecten zijn van liposuctie op een groep mensen die wel veel lichamelijke inspanning leverden na de liposuctie en een groep die dat niet deed.

Resultaat: De oefengroep met inspanning had na 4 maanden geen visceraal vet opgebouwd en de oefengroep zonder lichamelijke inspanning had een significante stijging van 10 procent meer opgebouwd visceraal vet.

“Dokter: mijn vet is gaan wandelen”?

Mensen maken zich vaak veel zorgen over het terugkomen van vetophopingen na de liposuctie maar dan op andere plekken ( “Dokter ik heb het idee dat het vet is gaan wandelen” zeggen patiënten tijdens de halfjaarscontrole). Het echte plaatje is veel ingewikkelder dan alleen het vet dat op nieuwe en andere plekken ontstaat. Het is de manier waarop uw lichaam omgaat met inname van toch echt teveel aan calorieën. U eet meer dan u verbrandt!!! Is helaas de simpele conclusie.

De rode draad die door alle onderzoeken loopt;  lichamelijke beweging is het allerbelangrijkste middel voor een mooi herstel maar ook het voorkomen van vetopslag op voor u vreemde plekken.

Veel mensen denken dat liposuctie een techniek is om af te vallen, dit is niet helemaal waar.
Liposuctie is een hulpmiddel voor vetverwijdering en hoewel wij vele liters kunnen verwijderen is het geen goede oplossing voor mensen met heel veel overgewicht (behalve bij lipoedeem). Gezonde mensen met een goed voedings- en bewegingspatroon, die op hun lichaam hardnekkige vetophopingen hebben, blijven de beste kandidaten voor liposuctie. Deze groep wil vooral hun lichaam een nieuwe vorm geven.

Verplicht bewegen na een liposuctie
Uit studie bleek dat lichaamsbeweging na liposuctie een effectieve manier is om ophoping van visceraal vet rond de organen te bestrijden. De onderzoekers hebben de conclusie getrokken dat lichaamsbeweging na liposuctie verplicht moet worden beschouwd als onderdeel van de nazorg en voor blijvend resultaten.

Echo-onderzoek
Hoe het vetweefsel eruit ziet kan alleen vastgesteld worden op basis van echografie. Dr. Don maakt daarom altijd een echo tijdens de intake zodat hij een goed beeld krijgt van het vetweefsel.

Nieuwgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie over een liposuctie van uw buik.

Praat met ons
Praat met ons hoe wij uw lichaamslijnen kunnen herstellen. Het krachtige en jeugdige lichaam van eerder willen we toch allemaal terug?

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don.

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een

 

Print
Please login or register to post comments.