Liposuctie, borstverkleining, lipofilling, bobbels & knobbels en mammogrammen

Liposuctie, borstverkleining, lipofilling, bobbels & knobbels en mammogrammen

Rate this article:
2.1

Mammogram en patiëntveiligheid
Als u een borstverkleining door liposuctie of een lipofilling overweegt, is bij Clinique Dr. Don de standaardprocedure om vóór de ingreep een mammogram te laten maken. Dit is een belangrijke stap, aangezien eventuele onregelmatigheden en cystes uitgesloten moeten worden. Wij willen zeker weten dat de patiënt geen risico loopt. Patiëntveiligheid staat voorop.

Risico’s
Liposuctie van de borsten of lipofilling bij iedereen met een familiegeschiedenis van borstkanker moet zorgvuldig worden overwogen of dit passende behandelingen zijn. Een gedetailleerde toestemmingsprocdure is dan nodig. Iedere operatie brengt risico’s met zich mee, dus is het belangrijk om te begrijpen waar de uwe in dat spectrum zit.

Verkalkinkjes en Mammografie
Mammogrammen (in wezen een röntgenfoto van de borst) kunnen de verkalkingen in het borstweefsel opsporen, die zien eruit als kleine witte vlekjes. Een ingreep als liposuctie aan de borst kan soms tot een andere verkalking leiden (wat geen kanker is), wat wel de opsporing van de daadwerkelijke borstkanker kan verstoren. Hoewel deze verkalkingen er vaak compleet anders uitzien, is het belangrijk dat uw artsen later snel het onderscheid kunnen maken tussen nieuwe verkalkingen en een door een ingreep veroorzaakte verkalking

Wat zijn de verschillen tussen een chirurgische borstverkleining en een borstverkleining met liposuctie
De traditionele borstverkleining (operatief in de borst het overtollig weefsel wegsnijden) heeft nogal wat bijwerkingen zoals bobbelige ontstekinkjes die bekend staan als “pseudocysten”- met vet gevulde zakjes. Daarnaast zorgt het wegsnijden voor meer verkalkingen en veranderingen in het borstweefsel.

Liposuctie borsten is veilig
Bij liposuctie van de borst zien wij zelden bobbels en knobbels, pseudocysten of verkalkingen ontstaan. Dus helemaal veilig. Mits, en wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, kundig uitgevoerd.

Liposuctie verwijdert vet uit het borstweefsel, maar spaart min of meer het klierweefsel van de borst en de natuurlijke structuur van de borst, inclusief de klieren die verantwoordelijk zijn voor de melkproductie.

Goed advies krijgen is en blijft belangrijk

Echo-onderzoek
Hoe het vetweefsel eruit ziet kan alleen vastgesteld worden op basis van echografie. Dr. Don maakt daarom altijd een echo tijdens de intake zodat hij een goed beeld krijgt van het vetweefsel.

Praat met ons
Praat met ons hoe wij uw lichaamslijnen kunnen herstellen. Het krachtige en jeugdige gezicht van eerder willen we toch allemaal terug?

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

Meer weten? Klik dan hier.

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een

Print
Please login or register to post comments.