Een technische benadering is nodig bij een Facelift-Mannen

Een technische benadering is nodig bij een Facelift-Mannen
Serie Facelift-Mannen - 2

Rate this article:
2.0

Een facelift kan met succes worden uitgevoerd bij mannen die op zoek zijn naar verfrissing en verjonging van het gezicht en of de hals. Het doel van de ingreep is om de uitgezakte huid te herpositioneren, het gezichtsvolume te herstellen en de kaaklijn te verstrakken en de halscontouren te verbeteren. Dr. Don heeft respect voor de genderspecifieke anatomie en de meer discrete esthetische veranderingen die nodig zijn voor een evenwichtige en mannelijke verjonging.

 

Het mannelijke gezicht heeft een aantal genderspecifieke kenmerken waarmee Dr. Don rekening houdt voor en tijdens de Facelift-ingreep.

Waar moet u dan aan denken:

  • Een duidelijke craniofaciale architectuur (zoals forse/bredere kaken, vierkante kin en een sterk middengezicht)
  • Sterke spieropbouw in gezicht
  • Platte en meer hoekige wangen met weinig onderhuids vet
  • Laag gepositioneerde wenkbrauwen
  • Meestal een dikke, dichte en stugge huidstructuur met een rijke samenstelling van haarzakjes, bloedvaten en klierweefsel.

 

Het verouderingsproces bij mannen

Het fysiologische proces van de gezichtsveroudering bij mannen verloopt geleidelijker dan bij vrouwen. Vrouwen ervaren meestal een versnelling van de veroudering rond de menopauze.

De tekenen van de veroudering bij mannen zien we dat de strakke, scherpe kaaklijn verzacht door de huidverslapping en dat er meer holheid rond de ogen ontstaat. De leeftijdsgebonden veranderingen in het zachte huidweefsel bij mannen zien we bij de boven- en onderoogleden, verlies van gezichtsvolume en ophoping van het vet bij de onderkin en delen van de hals. Bovendien kan het bovenste deel van het gezicht een holle uitstraling krijgen zoals bij de slapen en de jukbeenderen.

 

Mannelijke gezichtsverjonging

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 

Het mannelijk gezicht vereist een chirurgische benadering die de mannelijke kenmerken op een natuurlijke wijze benadrukt. De technieken die Dr. Don gebruikt zijn anders dan bij de Facelift- Vrouwen omdat hij zowel de hoekigheid van de craniofaciale structuur als de zachte verslapte huidstructuren in het mannengezicht moet herstellen.

 

Waar moet Dr. Don nog meer opletten tijdens de Facelift-Mannen?

1. De incisieplaatsing (waar zet Dr. Don het sneetje in de huid)

Veel mannen hebben kort geknipt haar. Kortere kapsels bieden over het algemeen niet veel ruimte voor littekencamouflage. Om deze reden plaatst Dr. Don haar-behoudende incisies naast de haarschachten en gebruikt hij technieken om littekens te minimaliseren. Voor mannen die van nature over sterke hals/nekcontouren beschikken biedt een Facelift van Dr. Don het voordeel dat er geen littekens achter de oren zichtbaar zijn.

 

2. Baard en bakkebaarden

De verdeling van de haarzakjes in het gezicht kan per mannelijk individu sterk verschillen. Het bepaald of het sneetje voor het oor of in het oor geplaatst kan worden. Beiden zijn zeer discreet. Voor de incisie in het oor zal hij vaker kiezen omdat er geen behaarde huid in het oor kan worden verplaatst.

Ook kan Dr. Don ongewenste haarzakjes verwijderen tijdens de ingreep. Soms is het beter om overtollig haargroei bij het oor met laser te verwijderen voor de ingreep. Hierdoor kunnen mannen met een verslapte huid toch in aanmerking komen voor een incisie voor of in het oor. Tijdens de intake zal Dr. Don u volledig op de hoogste stellen van alle mogelijkheden en u een persoonlijk advies geven.

 

3. De SMAS-aanpassing bij een Facelift Mannen is een voorwaarde voor een mooi en blijvend resultaat

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 

De verslapte huid bij mannen gaat vaak samen met het uitzakken van de onderkin en hals. Het aanpassen van de SMAS-laag is een essentieel onderdeel van de Facelift-Mannen. Tijdens de behandeling maakt Dr. Don de huid los van het onderhuids bind- en spierweefsel de SMAS. De SMAS laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft van zichzelf veel meer stevigheid dan de oppervlakkige huid zelf. Door de SMAS-laag te liften, gaat de huid vanzelf mee en beruikt Dr. Don het strakkere verfrissende uiterlijk. Met een speciale hechttechniek kan hij de SMAS-laag aantrekken en vastzetten, waardoor u veel langer plezier heeft van de ingreep. Als laatste kan de hoeveelheid overtollig huid wegsnijden en de huid spanningsloos hechten. Littekens worden hierdoor nauwelijks zichtbaar.   

 

4. Twee technieken om de verslapte SMAS- laag te herstellen.

  1. Laterale SMASectomie: bijzonder effectief bij het herstellen van de uitgezakte hals en de lagere gezichtscontouren. Deze techniek draagt enorm bij aan het herstellen van de natuurlijke mannelijke projectie en bijbehorende hoekigheid.
  2. Hoge SMASectomie: deze techniek zet Dr. Don lager in i.v.m. de zenuwen en bloedvaten die daar lopen en gevoelig zijn voor irritatie en beschadiging. Het is een voorkeursbehandeling voor mannen met een sterk ingevallen gezicht en holle ogen. Dr. Don zet deze SMASectomie lager in en combineert deze behandeling met lipofilling. Hij plaatst dan eigen vet van de patiënt (bijvoorbeeld beetje buikvet), onderhuids in de hoge gezichtscontouren. Het resultaat is zeer succesvol gebleken met veel minder kans op complicaties.

 

Mannelijke Facelift en de nazorg

Omdat mannelijke huidweefsels stug en massief zijn, kunnen ze langer de zwelling vasthouden. Bij mannen moet soms wat langer compressieverband nodig zijn. Omdat mannen sneller bloedinkjes kunnen krijgen mogen zij geen aspirine gebruiken. Roken is strikt verboden een maand voor en na de ingreep. Het team van Dr. Don begeleiden de mannelijke Facelift-patiënten bij het herstel en om te gaan met de ongemakken die een Facelift met zich mee kan brengen.

 

Meer informatie over Facelift mannen en of het iets voor u kan zijn? Klik dan hier.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

 

 

 

 

 

 

Print
Please login or register to post comments.