Een Mannen-Facelift, bestaan die dan?

Een Mannen-Facelift, bestaan die dan?
Serie Facelift-Mannen - 1

Rate this article:
2.2

Wij zien steeds meer mannen tijdens onze spreekuren bij Dr. Don. Er zijn veel vragen over deze Faceliften en die willen wij graag beantwoorden. Een aantal Blogs gaan we over dit onderwerp schrijven en op de website publiceren zodat er meer kennis en begrip over het onderwerp Facelift Mannen ontstaat. Uiteraard kunnen de blogs het intakegesprek met Dr. Don nooit vervangen want als geen ander geeft hij u het beste en meest eerlijke advies. Daarna kunt u besluiten of een Facelift voor u de oplossing is. Misschien is een boven en - onderooglidcorrectie een veel betere oplossing voor een frisser uiterlijk. Een gedegen onderzoek en passend advies is een voorwaarde voor het resultaat waar u naar op zoek bent.

In de Spreekkamer

Vraag van patiënten: “Dr. Don Is de techniek voor een Facelift bij mannen anders dan bij vrouwen?

Het korte antwoord is ja. Er zijn mannelijke Faceliften en vrouwelijke Faceliften.

 Dit om verschillende redenen.

  1. Gezichtshaar

Een van de belangrijkste verschillen van gebruikte Facelift-technieken betreft het gezichtshaar. Mannen hebben meestal meer gezichtshaar, wat het type incisie (sneetje) en de positie, is de plaats waar de arts het sneetje maakt, bepaald. Artsen moeten dus heel voorzichtig zijn om geen sneetjes te maken die de haarfollikels verstoren en extra littekens veroorzaken. Daar kan het haar namelijk niet meer op terugroeien en ontstaan kale plekken in de baard/haargroei.

Dr. Don maakt mooie littekentjes, zelfs bij mannen die hun haar heel kort dragen zijn ze hoegenaamd niet zichtbaar. De plaats van de littekentjes kunnen enigszins verschillen tussen mannen en vrouwen. Meestal trekt de Facelift de baardlijn van mannen dichter naar het oor. Als er veel huidverslapping is opgetreden betekent dit dat deze mannen na de Facelift zich dichter bij het oor moeten scheren.

  1. Anatomische verschillen

Er zijn ook een aantal grote anatomische verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke gezichten.

  • Vrouwen hebben minder stevige botstructuren in het gezicht en zachter bindweefsel waardoor het verleggen en verstrakken van weefsels eenvoudiger is. Hierdoor kan Dr. Don mooie gezichtslijnen creëren. Tijdens een mannelijke Facelift moet Dr. Don ervoor zorgen dat hij niet teveel aan de huid trekt of teveel slappe spieren wegsnijdt, aangezien er anders een onnatuurlijk strak gezicht ontstaat.
  • Mannen hebben vaak een groter en zwaarder gebouwde gezichtsvorm met een dikke huid, vooral rond de onderkant van het gezicht, de kaak en de hals. Om deze reden is bij de meeste mannelijke Facelifts de focus op de onderste helft van het gezicht gericht. In de hals heeft mannelijk vet de neiging meer vezelig van structuur te zijn, dus een hals-liposuctie is mogelijke lastiger uit te voeren bij het verwijderen van overtollig vet.
  • Ten slotte hebben mannen meer vasculaire elementen (adertjes en slagaders) in vergelijking met vrouwen, wat neer kan komen op een hoger risico op nabloedingen en blauwe plekken na de ingreep. De hersteltijd duurt gemiddeld wat langer bij mannen dan bij vrouwen. Dr. Don heeft een techniek ontwikkelt waarbij hij tijdens de Facelift mannen deze bloedingen tot het minimum kan beperken.

Esthetische verschillen

Er is een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om de ideale gezichtsvorm. Over het algemeen willen mannen graag scherpere en meer gedefinieerde gelaatstrekken langs de kaaklijn en de hals. Vrouwen willen graag zachtere of fijnere gelaatstrekken.

Dit betekent dat er dus grote verschillen zijn in de gewenste resultaten tussen de seksen. Bij mannelijke Faceliftchirurgie is het doel om het gezicht te hermodelleren, zoals het creëren van een meer vierkante kin, goed gedefinieerde kaaklijn en strak gevormde hals . Bij een Facelift vrouwen moet de meer natuurlijke ovale gezichtsvorm en de zachte en strakke halslijn hersteld worden.

Mannelijke Facelift wat werkt wel en wat niet

Miniliften werken simpelweg niet bij mannen. De zeer beperkte ingreep van een minilift kan het zwaardere weefsel van de man niet genoeg liften (optillen). Omdat deze weefsels stug en massief zijn, moet de optiltechniek van de huid veel zwaarder ingezet worden. Het kunnen toepassen van deze speciale operatietechniek, die op dieper niveau onder de mannenhuid zijn werk kan doen heeft van Dr. Don veel ervaring, bijscholing en inzicht gevraagd. Daarom kan hij aan de gewenste resultaten van de man voldoen. Zijn techniek trekt wel aan de diepere weefsels van het gezicht en de hals zonder aan de huid te hoeven trekken. Hierdoor blijft de huidstructuur intact en ziet het er egaal en soepel uit. Het resultaat is een jonger gelift mannengezicht met een natuurlijke en frisse uitstraling.

Mannelijke Facelift en de nazorg

Omdat mannelijke huidweefsels stug en massief zijn, kunnen ze langer de zwelling vasthouden. Bij mannen moet soms wat langer compressieverband nodig zijn. Omdat mannen sneller bloedinkjes kunnen krijgen mogen zij geen aspirine gebruiken. Roken is strikt verboden een maand voor en na de ingreep. Het team van Dr. Don begeleiden de mannelijke Facelift-patiënten bij het herstel en om te gaan met de ongemakken die een Facelift met zich mee kan brengen.

 

Meer informatie over Facelift mannen en of het iets voor u kan zijn? Klik dan hier.

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

 

Een voorbeeld van de mogelijkheden.

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

 

Print
Please login or register to post comments.